Wat je droom ook is, samen maak je het waar!

Doe mee!

De droom van Cas en Kia

Cas en Kia doen dit jaar mee aan The Dream Challenge. Ze weten dat uit onderzoek blijkt, dat mensen met een beperking gevoelens van eenzaamheid kunnen ervaren. Sociale contacten leggen en onderhouden kan moeilijk zijn door eigen onzekerheden en de vooroordelen van de samenleving. Dit vinden Cas en Kia heel heftig om te zien. The Dream Challenge geeft ons een kans om hier iets aan te doen.

Cas en Kia stellen zich voor

‘Ik ben Cas, 23 jaar en ik organiseer deze Dream Challenge samen met Kia. Tijdens de Dream Challenge leer ik hoe ik een begroting moet maken, contact moet leggen met mensen die belangrijk zijn voor het project en alles waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van een evenement. Ik word uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen bij het contact leggen met zowel deelnemers als mensen die medewerking verlenen aan het project. Ik hoop aan het einde van de Dream Challenge nieuwe sociale contacten opgedaan te hebben.’

‘Ik ben Kia, 19 jaar en ben de peer-buddie van Cas. Cas heb ik leren kennen via het Buddies project Handicap.nl. We spreken regelmatig samen af om leuke dingen te doen. Ik wil Cas graag helpen om zijn sociale netwerk te vergroten en zijn grenzen te verleggen. Toen Cas en ik de Dream Challenge voorbij zagen komen waren we erg enthousiast en hebben ons meteen aangemeld. We zagen hierin kansen om iets nieuws op te pakken en nieuwe mensen te leren kennen. We wilden onze hobby’s graag combineren met onze Dream Challenge. Cas houdt van het maken van video’s en ik hou van fotografie. Dit kunnen we mooi gebruiken tijdens ons evenement. Ook kijken we allebei graag naar het Jachtseizoen op YouTube. Het leek ons daarom superleuk om dit zelf ook te organiseren. We waren er al snel over uit dat we ons evenement voor eenzame jongeren met een beperking wilden organiseren. Eenzaamheid komt veel voor en door de coronacrisis is dit probleem vaak groter geworden. Ik hoop dat er tijdens ons evenement nieuwe vriendschappen ontstaan maar vooral ook dat de deelnemers een hele leuke middag hebben.’

Op zondag 27 juni 2021 organiseren Cas en Kia een eigen Jachtseizoen genaamd ‘De Vlucht’ vanuit het kasteel in Helmond.

Heb jij ook een droom waar de wereld een beetje mooier van wordt? Meld je dan hier aan voor The Dream Challenge.