Wat je droom ook is, samen maak je het waar!

Doe mee!

35 dromen van jongeren kwamen uit in 2019

Dream Challenge 2019 was een groot succes. In totaal maakten 35 jongeren samen met een buddy hun droom waar. Na afloop ontvingen alle jongeren een certificaat van deelname van de Academie voor zelfstandigheid.

Wat is jouw droom en hoe kan je met die droom ook anderen blij maken? Deze vraag aan jongeren was de start voor Dreamchallenge 2019. Het begin van een mooie samenwerking tussen jongeren van ’s Heeren Loo en de Academie voor zelfstandigheid.

Projecten door heel het land
Jongeren uit alle regio’s van ’s Heeren Loo meldden zich aan waaruit 35 dromen werden geselecteerd. De jongeren werden gematched met studenten uit heel Nederland. Zo ontstonden er droomduo’s. Petra en Tieke, twee coaches van de Academie voor zelfstandigheid hebben de duo’s tijdens het hele traject als dreamcoach begeleid.

Van pannenkoekenfeest tot het maken van een picto-app
De jongeren hebben de meest uiteenlopende projecten georganiseerd. Bijvoorbeeld een beautydag, een pannenkoekenfeest, een integratiefeest in een nieuwe wijk en een voetbaltoernooi. En ook een film (met première!) en een picto-app voor mensen die moeilijk kunnen lezen of praten. Een groep ouderen uit het verpleeghuis werd getrakteerd op een dagje dierentuin en een duo heeft een buurt-moestuin opgezet. En dat is nog maar een kleine greep uit de projecten.

The Dream Challenge 2020: doe jij ook mee?!
Natuurlijk willen we graag dat meer jongeren hun droom kunnen waarmaken. Daarom organiseren we The Dream Challenge 2020. Wil jij ook meedoen? Jouw droom waarmaken en daarmee dan ook anderen blij maken?! Houd dan de website in de gaten en volg ons op instagram 

The Dream Challenge in het kort
Bij The Dream Challenge trekken duo’s van jongeren een aantal maanden intensief met elkaar op. Dit in het kader van maatschappelijke diensttijd. Samen gaan zij vrijwillig een project uitvoeren dat betekenis heeft voor henzelf en voor de omgeving. Na afronding van het project ontvangen alle jongeren een certificaat. De opgedane ervaring wordt omgezet in een leerlijn die jongeren van ‘s Heeren Loo weer kunnen volgen bij de Academie voor zelfstandigheid. Hierdoor kunnen in de toekomst veel meer jongeren een Dream Challenge uitvoeren. Het project The Dream Challenge is gekozen als proeftuin maatschappelijke diensttijd door het ministerie van VWS.